شناسه خبر : 753 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

درباره حضور خاندان هاشمی در رقابت‌های سیاسی اسفندماه ۹۴

آزمون دیگرهاشمی

آقای هاشمی پس از پایان انتخابات اسفندماه، در مجلس آینده قطعاً یک هسته معتدل و میانه‌رو را تشکیل می‌دهد که دیگر اعضای این هسته سیدحسن خمینی، حسن روحانی و علوی وزیر اطلاعات خواهند بود.

index:1|width:40|height:40|align:right صادق زیباکلام / استاد دانشگاه تهران
آقای هاشمی در انتخابات پیش‌روی مجلس خبرگان رای بالایی خواهد آورد و من اطمینان دارم که او بدون هیچ تبلیغاتی، رای اول را به خود اختصاص خواهد داد. حتماً به یاد دارید که در انتخابات دور قبل مجلس خبرگان، این چهره سیاسی باسابقه توانست رای بسیار بالاتری از رای نخست انتخابات مجلس در تهران را به خود اختصاص دهد. به هر حال نوع رویکرد او نسبت به دغدغه‌ها و مشکلات مردم، موجب شده است تا محبوبیت وی افزایش یابد.
در این میان بسیاری از کارشناسان این احتمال را بسیار قوی می‌دانند که شاید آقای هاشمی رد صلاحیت شود. به هر حال امکان دارد که اعضای شورای نگهبان به این موضوع فکر کنند که بهتر است آقای هاشمی را همچون انتخابات ریاست‌جمهوری، رد صلاحیت کنند.
البته اگر این اتفاق رخ بدهد به نظر من شورای نگهبان با پرسش‌های زیادی در مواجهه با افکار عمومی روبه رو خواهد شد.
البته بعید به نظر می‌رسد که نارضایتی‌ها از آقای هاشمی تا این حد باشد که نهادهای نظارتی او را رد صلاحیت کنند. آقای هاشمی پس از پایان انتخابات اسفندماه، در مجلس آینده قطعاً یک هسته معتدل و میانه‌رو را تشکیل می‌دهد که دیگر اعضای این هسته سیدحسن خمینی، حسن روحانی و علوی وزیر اطلاعات خواهند بود.
این احتمال بسیار زیاد است که برخی از جریانات سیاسی بخواهند برای افراد نزدیک به آقای هاشمی تضییقاتی ایجاد کنند که یکی از بهترین روش‌ها بهره‌گیری از شرط امتحان دادن در انتخابات خبرگان است.
با وجود این، افراد زیادی از نزدیکان آقای هاشمی در رقابت مجلس خبرگان حضور دارند، چهره‌هایی که می‌توانند هم از فیلترهای نظارتی رد شوند وهم مورد اقبال افکار عمومی قرار بگیرند و به این مجلس وارد شوند.
البته حضور خانواده آقای هاشمی به انتخابات خبرگان خلاصه نمی‌شود. به هر حال تعدادی از فرزندان او برای تداوم راه پدر اعلام آمادگی کرده و از عزم خود برای کاندیداتوری در مجلس خبر دادند. همزمان با اعلام این خبر، موج گسترده‌ای از تخریب خانواده هاشمی در جامعه آغاز شده است. به نظر من هیچ منعی وجود ندارد که فرزندان آقای هاشمی اعلام کاندیداتوری کنند و در عرصه انتخابات مجلس به رقابت بپردازند. به هر حال فرزندان ایشان در عرصه مدیریت تجربه‌های زیادی اندوخته‌اند و سطح آنها از سطح بسیاری از نمایندگان فعلی مجلس کمتر نیست.
شما این نکته را مدنظر قرار بدهید که محسن هاشمی مدیری توانمند در مدیریت کلان است و همه نسبت به توانمندی او اذعان دارند. محسن هاشمی چه در زمان مسوولیت در نهاد ریاست‌جمهوری و چه زمانی که مدیرعامل مترو بود و چه در حال حاضر که بار سنگین سازندگی در دانشگاه آزاد را بر عهده دارد؛ همواره به مدیری موفق، شهرت داشت. این سخن از سوی بسیاری از کارشناسان سیاسی بارها تایید شده است که او در این حوزه، کارنامه‌ای موفق دارد. شما اطمینان داشته باشید که نظرات کارشناسی او برای کمیسیون اقتصادی و عمران بسیار مفید است. تا به امروز شما نشنیده‌اید فردی گفته باشد که محسن هاشمی در زمان تصدی مسوولیت، مدیریت بدی داشته یا اینکه فلان پرونده برای او تشکیل شده است. در مورد یاسر هاشمی می‌توان گفت که او به دلیل انجام کارهای اجرایی در دانشگاه آزاد می‌تواند حضوری مفید و موثر داشته باشد. فاطمه هاشمی هم سال‌هاست تجربه تدریس در دانشگاه را داشته و مسوولیت بنیاد بیماری‌های خاص را بر عهده دارد. خانم هاشمی به همین دلیل به محض حضور می‌تواند در مجلس جریان‌ساز باشد. فائزه هاشمی هم تجارب خوبی در حوزه ورزش بانوان دارند و در حال حاضر پس از دریافت دکترا با درجه ممتاز و تدریس در دانشگاه می‌تواند تحولی را در مجلس ایجاد کند.
من اطمینان دارم که فرزندان آیت‌الله هاشمی در مقام مقایسه با نمایندگان فعلی مجلس، سطح بالاتری داشته و این مدیریت موفق تنها به حوزه اجرا خلاصه نشده و این دوستان از نظر آکادمیک هم سطح بالایی دارند. من به صراحت اعلام می‌کنم که سطح این دوستان بالاتر از معدل مجلس است. به همین دلیل درست نیست که توانمندی علمی و اجرایی اعضای خانواده هاشمی زیر سوال برده شود.
با این حال، پیش‌بینی می‌کنم که فائزه هاشمی از سوی شورای نگهبان رد صلاحیت شود. به نظر من برای فاطمه هاشمی نمی‌توانند دلیل محکمی برای رد صلاحیت ارائه بدهند کما اینکه او حکم قضایی ندارد و به‌رغم تشکیل یک پرونده، از آن اتهام تبرئه شد. بعید به نظر می‌رسد که او رد صلاحیت شود. با این حال این اطمینان را دارم که محسن هاشمی قطعاً برای انتخابات مجلس رد صلاحیت می‌شود.
زمانی که صلاحیت وی در انتخابات شورا به تایید نرسیده است، پس هرگز نباید انتظار داشته باشید که او بتواند از شورای نگهبان تایید صلاحیت برای انتخابات مجلس بگیرد. در مورد یاسر هاشمی هم باید تصریح کنم، بعید است که رد صلاحیت شود.
در کل می‌توان گفت که فاطمه هاشمی و یاسر هاشمی تایید صلاحیت شده و محسن هاشمی و فائزه هاشمی رد صلاحیت می‌شوند.
هر چند هنوز زمان ثبت نام فرا نرسیده است اما شما مشاهده می‌کنید که خانواده هاشمی در برابر سیلی از تهمت‌ها و تخریب‌ها قرار گرفتند. متاسفانه مسائل سیاسی از هیچ قاعده‌ای در کشور ما تبعیت نمی‌کند و بسیاری در مواجهه با رقبای سیاسی خود، اخلاق را فراموش می‌کنند. درست زمانی که عده‌ای نسبت به اعلام کاندیداتوری خانواده هاشمی خرده می‌گیرند، نسبت به رفتار فرزندان بسیاری از مسوولان دیگر، سکوت کرده و حرف نمی‌زنند.
شما حتماً به خاطر دارید که چندی پیش، بعد از فوت آیت‌الله مهدوی‌کنی، هیات‌مدیره دانشگاه امام صادق(ع) فرزند ایشان را به سمت ریاست دانشگاه منصوب کرد. شما فقط تصور کنید که اگر آقای هاشمی خدای‌ناکرده رئیس این دانشگاه بودند و بعد از فوت ایشان، اعضای هیات‌مدیره فرزند ایشان را کاندیدای ریاست دانشگاه می‌کردند، آن زمان چه اتفاقی رخ می‌داد؟ شما مشاهده می‌کردید که چطور خانواده ایشان تخریب می‌شد. در چنین شرایطی، رسانه‌های منتقد او توفان بزرگی به پا می‌کردند و مرتب بر این نکته تاکید می‌کردند که این انتقال، مصداق رانت پدرش است. چرا باید فرزند آقای هاشمی رئیس دانشگاه امام صادق(ع) شود؟ با این حال شما نمی‌توانید حتی یک کلمه علیه پسر آقای مهدوی‌کنی پیدا کنید.
شما در نظر بگیرید که این چهار فرزند، فرزند هاشمی نبودند. در چنین شرایطی مرتب این افراد تحسین شده و از آنها تجلیل می‌شد. در صورتی که این چهار نفر فرزندان مسوولی دیگر بودند افرادی توصیف می‌شدند که برای جامعه بسیار مفید هستند، اما چون فرزند آقای هاشمی هستند نه‌تنها کسی از آنها تجلیل نمی‌کند بلکه متهم به فرصت‌طلبی شده واعلام می‌شود که می‌خواهند زیر سایه پدر به مجلس راه پیدا کنند. البته از این چهار فرزند قطعاً دو نفر رد صلاحیت شده و دو نفر باقیمانده با سیلی از تهمت و افترا مواجه خواهند شد.
در پایان باید تاکید کنم تخریب خانواده هاشمی در حالی صورت می‌گیرد که این خاندان بیشترین خدمت را به جریان اعتدال و میانه‌روی در کشور کردند و از همان ابتدا با هرگونه رفتار افراطی و تفریطی مقابله می‌کردند.
آقای هاشمی در زمینه نهادینه شدن تفکر اعتدالی تلاش زیادی کرده و در این مسیر هزینه زیادی متحمل شده‌است. تنها حسرت من این است که ‌ای‌کاش آقای هاشمی در سال‌های گذشته، بیشتر برای تحقق دموکراسی و آزادی بیان، توان خود را صرف می‌کردند تا این تصویر در ذهن نقش نمی‌بست که او در گذشته فاصله زیادی با مردم داشته‌است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها