شناسه خبر : 30 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

حمل هشت میلیارد تومان اسکناس با وانت

ابتکار: خشکسالی ۱۱ برابر می‌شود

دوشنبه هفته پیش مصادف بود با ۲۹ دی‌ماه روز هوای پاک. پس از چند سال در این روز هوای پایتخت طبق گزارش مراکز کنترل کیفیت هوا سالم گزارش شد. در این روز حسن روحانی رئیس‌جمهور و برخی از اعضای کابینه برای عزیمت به محل کار از مترو استفاده کردند و به صورت بی‌واسطه با مردم سخن گفتند. رئیس‌جمهور در این روز در جلسه شورای عالی محیط زیست نیز حضور یافت و در جریان جزییات برنامه‌های دولت در زمینه رفع مشکلات زیست‌محیطی کشور قرار گرفت.

حمیده حق‌پرست
دوشنبه هفته پیش مصادف بود با 29 دی‌ماه روز هوای پاک. پس از چند سال در این روز هوای پایتخت طبق گزارش مراکز کنترل کیفیت هوا سالم گزارش شد. در این روز حسن روحانی رئیس‌جمهور و برخی از اعضای کابینه برای عزیمت به محل کار از مترو استفاده کردند و به صورت بی‌واسطه با مردم سخن گفتند. رئیس‌جمهور در این روز در جلسه شورای عالی محیط زیست نیز حضور یافت و در جریان جزییات برنامه‌های دولت در زمینه رفع مشکلات زیست‌محیطی کشور قرار گرفت. او در این روز با تاکید بر اینکه دستیابی به هوای سالم و مطلوب نیاز به کمک همه مردم دارد، گفت:‌ «مشکلات زیست‌محیطی فراوانی وجود دارد که در یک سال و نیم گذشته اقدامات فراوانی برای حل آنها انجام شده، اما برای رسیدن به نقطه مطلوب نیاز به حضور و کمک همه مردم داریم.»
این روز برای فوتبال‌دوستان کشور نیز خاطره‌انگیز بود. در این روز تیم فوتبال ایران در سومین بازی گروهی خود، با گل دقیقه پایانی محمد قوچان‌نژاد بر امارات برتری یافت و به عنوان تیم صدر‌نشین به مرحله بعد جام ‌ملت‌های آسیا صعود کرد. با آنالیز مسابقات گروهی این جام آشکار شد جواد نکونام طبق آمار بالاترین درصد پاس درست و سالم را داشته و عنوان بهترین پاسور تیم ملی را از آن خود کرده است. در همین روز روزنامه خبر ورزشی با طرحی غیرمسوولانه و غیرحرفه‌ای به پیشواز مسابقه رفته بود. صفحه یک این روزنامه مورد انتقاد بسیاری از اهالی رسانه قرار گرفت.

خشکسالی 11 برابر می‌شود
با وجود اینکه یک ماه از زمستان گذشته است، اما می‌توان گفت در اغلب نقاط ایران با فقر بارش مواجه بوده‌ایم. چند ماه پیش از خبرگزاری‌ها گزارش ناسا درباره خشک‌تر و گرم‌تر شدن برخی نقاط جهان از جمله ایران منتشر شده‌ بود. در هفته گذشته معصومه ‌ابتکار نیز مجدد در این زمینه هشدار داد. رئیس سازمان حفاظت محیط زیست در دیدار با مدیر منطقه‌ای آسیا و اقیانوسیه برنامه محیط‌زیست سازمان ملل با اشاره به اینکه پیش‌بینی‌ها نشان می‌دهد تا سال 2050 خشکسالی و کاهش نزولات جوی در ایران 11 برابر شرایط فعلی می‌شود، گفت: «این شرایط موجب نگرانی عمیق درباره آینده ایران، منطقه و جهان شده است... با توجه به اثرپذیری بالای ایران از تغییرات روزافزون آب و هوایی ضرورت دارد برنامه محیط‌زیست ملل متحد (یونپ) در تدوین سازوکاری برای جلوگیری از گسترش این مشکلات با ایران همکاری کند. همچنین راه‌اندازی صندوق ملی محیط‌زیست، باید فرصت استفاده از امکانات بین‌المللی بیشتری را برای ایران فراهم کند.» به نظر می‌رسد که باید هرچه سریع‌تر فکری برای این بحرانی که بر این ملک‌ و بوم سایه افکنده داشت. چرا که سیاست‌های جمعیتی جدید ایران بدون آب، تنها می‌تواند چند صفحه بایگانی طرح‌های عقیم را در وزارت بهداشت، کشور و... افزایش دهد.

حمل هشت میلیارد تومان اسکناس با وانت
همه چیز از انتشار یک عکس در فضای مجازی شروع شد. در این عکس گونی‌های پر از اسکناس در قسمت بار نیسان دیده می‌شد، بررسی پلاک خودرو نشان می‌داد، نیسان در استان کهگیلویه و بویراحمد شماره‌گذاری ‌شده است. بعد از آن هم بازار شایعات داغ شد.
به گزارش جام‌جم گروهی مدعی شدند، خودرو متعلق به دزدان بانک است و سارقان پس از دستبرد به بانک در حال انتقال پول‌ها بودند که شهروندی متوجه ماجرا شده و از خودرو عکس گرفته است. این خبر از سوی مسوولان انتظامی تکذیب شد و آنها هرگونه سرقت مسلحانه بانک با این حجم را رد کردند. بعد از آن شایعه‌سازان مدعی شدند این گونی‌های پر از پول که هشت میلیارد تومان است؛ متعلق به مردی است اهل بهبهان که در حال حاضر بازداشت ‌شده و تحت بازجویی قرار گرفته است که این خبر هم تکذیب شد. پس از این دو شایعه، نوبت به افشای شگرد مدیران بانک در ایران بود. در سومین خبر غیررسمی ادعا شد برخی بانک‌ها برای اینکه دزدان متوجه انتقال پول با حجم بالا نشوند با خودرو نیسان و در قالب بار نخاله اقدام به انتقال پول می‌کنند. که این بار یک کارشناس بانک این موضوع را تکذیب کرد. سه روز از ماجرا می‌گذشت و بازار شایعه داغ بود و مسوولان هم فقط تکذیب می‌کردند و کسی نمی‌گفت اصل ماجرا چیست. سرانجام بعد از کشیده شدن موضوع به رسانه‌ها، پلیس اعلام کرد نه سرقتی صورت گرفته و نه شگردی برای انتقال پول از سوی مسوولان بانک بوده است... خودرو حمل پول در حال انتقال اسکناس‌های از رده خارج به سمت تهران بود که به دلیل لغزندگی جاده واژگون شد. بعد هم مسوولان بانک از این نیسان کمک گرفته و با اسکورت اقدام به انتقال گونی‌های پر از اسکناس کردند.
شرق در ستون طنز خود به این مساله پرداخت و نوشت: «فرماندار بهبهان واژگونی خودرو نیسان حامل کیسه‌های پول به ارزش هشت ‌میلیارد تومان وجه نقد را در جاده بهبهان تکذیب کرد و گفت این خبر شایعه است. البته ما نفهمیدیم فرماندار مذکور دقیقاً چی را تکذیب کرد. واژگونی نیسان؟ خود نیسان؟ کیسه‌های پول؟ یا مبلغ هشت ‌میلیارد تومان؟ یا اساساً خود جاده؟ یا کلهم منطقه‌ای به نام بهبهان تکذیب شده است؟ ما نمی‌دانیم. نظر کارشناس: ببخشید نظر شما درباره حمل هشت ‌میلیارد تومان پول نقد در یک نیسان چیست؟- اینکه چیزی نیست. ما سه‌ سال پیش مقادیری طلا و دلار را دیدیم که توی تریلی در مرز ترکیه جا داده بودند...»

10 علت درخواست طلاق در کشور
همایون هاشمی رئیس سازمان بهزیستی در حاشیه رونمایی از طرح جامع «بشیر» با تاکید بر تحکیم بنیان خانواده اعلام کرد: «بر اساس اطلاعات به دست آمده و مقایسه آمارهای طلاق در سال‌های گذشته مشخص شده که طلاق در میان خانواده‌ها افزایش داشته است. بر همین اساس سازمان بهزیستی طرح جامع «بشیر» را برای کاهش طلاق و توانمندسازی خانواده‌ها در سراسر کشور اجرا می‌کند و بودجه خوبی را نیز برای آن در نظر گرفته است. در سال 91 میزان طلاق 150 هزار و 324 مورد اعلام شده که این آمار در سال 92 با رشد 2/13 درصدی به 155 هزار و 369 مورد افزایش یافته است و این نشان‌دهنده افزایش طلاق در کشور است.» به گزارش مهر رئیس سازمان بهزیستی به 10 دلیل عمده درخواست طلاق اشاره و اعلام کرد: «عدم مسوولیت‌پذیری، طلاق عاطفی، اعتیاد، دخالت اطرافیان، کمبود مهارت‌های زندگی، بیکاری، عدم تسلط به مهارت‌های حل مساله، عدم حمایت‌های روانی و عاطفی، پایین بودن آستانه تحمل و همچنین عدم بلوغ فکری از جمله دلایل مهم درخواست طلاق هستند. بیشترین دلیل درخواست طلاق، عدم مسوولیت‌پذیری با 49/9 درصد است. طلاق عاطفی 4/9 درصد اعلام شده که نشان‌دهنده افزایش آمار آن در کشور است. بر همین اساس از مسوولان درخواست می‌کنیم که برای رفع این مشکل، با سازمان بهزیستی همکاری کنند.» به گفته او، اعتیاد با 79/7 درصد و همچنین بیکاری با 78/4 درصد در رده‌های بعدی درخواست طلاق قرار می‌گیرند.

مرگ شاعر در جشن تولد
هفته پیش فرهنگ کشور، یکی از چهره‌های شاخص خود را از دست داد. نوع مرگ این شاعر اما برای شاعران دیگر می‌تواند رشک‌برانگیز باشد. از قرار معلوم مشفق کاشانی که در مراسم تولد سهیل محمودی از شاعران دیگر کشور، شرکت کرده بود داشت برای محمودی شعر می‌خواند که چشم از دنیا بست. او خاطراتش را گفت و آخرین رباعی‌اش را هم در جمع خواند و از حال رفت. کاشانی به بیمارستان ایرانمهر منتقل شد اما دیگر دیر شده بود. حاضران در مراسم پس از این رویداد به خانه شاعر رفتند، سیدمحمد خاتمی رئیس‌جمهور پیشین خطاب به خانواده شاعر گفت: «فقط شما نیستید که پدرتان را از دست داده‌اید، ما همه احساس می‌کنیم که یتیم شده‌ایم.» عباس کی‌منش ملقب به مشفق کاشانی سال ۱۳۰۴ در شهر کاشان زاده شد. او تحصیلات ابتدایی و متوسطه را در همین شهر و تحصیلات دانشگاهی را در دانشگاه تهران به پایان برد. از او ده‌ها مجموعه شعر چون «سرود زندگی»، «سراب آفتاب»، «آذرخش»، «آینه خیال»‌ و... منتشر شده است. در پی درگذشت این شاعر آیت‌‌الله خامنه‌ای مقام معظم رهبری پیامی صادر کردند و این ضایعه را تسلیت گفتند.

هزینه تهران، یک‌سوم بودجه پیشنهادی شهرداری
لایحه بودجه شهر تهران در هفته پیش توسط محمدباقر قالیباف به شورای شهر پایتخت تقدیم شد. درباره این لایحه در روزهای گذشته تحلیل‌های چندانی ارائه نشده‌ است. در این زمینه دنیای اقتصاد گزارشی در این‌باره منتشر کرده است. گزارشی که بیشتر به مباحث مسکن و ساخت‌وساز اشاره دارد، اما می‌تواند نگاهی کلی به بودجه امسال پایتخت بدهد. این روزنامه می‌نویسد: «لایحه بودجه سال 94 شهرداری تهران به خاطر «شرایط خاص ناشی از رکود مسکن»، انقباضی تنظیم شد. دخل‌وخرج سال آینده تهران که تحویل شورای شهر شد، فقط 8/9 درصد نسبت به امسال افزایش یافته است. نقطه قوت لایحه، کاهش جزئی درآمدهای ناپایدار است، اما سهم یک‌سومی هزینه‌های ضروری - نگهداشت شهر- از رقم بودجه و اختصاص مابقی منابع به پروژه‌های عمرانی، بودجه را دوچهره‌ای کرده است. شهرداری چهره بودجه را توسعه‌ای می‌داند؛ اما کارشناسان ماهیت برخی پروژه‌های عمرانی را مغایر اولویت‌های پایتخت توصیف می‌کنند... شهرداری تهران دخل‌وخرج سال آینده این کلان‌شهر را به‌خاطر پیش‌بینی تداوم رکود مسکن، با اعداد و ارقامی «کم‌سابقه» تدوین کرده طوری که مبلغ کل بودجه پایتخت در سال 94، بعد از سه سال رشد جهشی، تنها معادل 8/9 درصد نسبت به امسال افزایش پیدا کرده است... لایحه‌ای به ارزش 17 هزار و 460 میلیارد تومان توسط شهردار به اعضای شورای شهر ارائه شد...» در بخش دیگری از این گزارش آمده ‌است: اما روی دیگر این لایحه، دو چهره متفاوت آن است. اظهارات دیروز قالیباف نشان داد: هزینه‌های واقعی شهر تهران، یک‌سوم رقمی است که تحت عنوان مخارج پایتخت در بودجه گنجانده می‌شود. شهردار روز گذشته اعلام کرد: کل هزینه‌های شهر تهران پنج هزار و 150 میلیارد تومان است که اگر نظر دولت، تعطیلی ساخت‌وسازها باشد، با توجه به درآمدهای پایدار حداقل هفت هزار و 400 میلیارد تومانی، می‌شود به راحتی آن را تامین کرد. آنچه قالیباف به آن اشاره می‌کند، هزینه واقعی اداره پایتخت است که شامل «حقوق و دستمزد پرسنل شهرداری و همچنین هزینه نگهداشت شهر» می‌شود. اما دوسوم دیگر هزینه‌ها - مابه‌التفاوت 5100 تا 17460 میلیارد- مربوط به پروژه‌های عمرانی می‌شود که شهرداری به زعم خود با نگاه «توسعه شهر» آنها را اجرایی می‌کند. این در حالی است که گروهی از کارشناسان با انتقاد از ماهیت نیمی از درآمدها و دو‌سوم هزینه‌های بودجه تهران، شخصیت بودجه را مغایر اولویت‌های اصلی و زیست‌محیطی شهر و به نوعی،‌ «هزینه‌زا» برای آینده پایتخت توصیف می‌کنند.

باز هم آموزش ‌و پرورش
در حالی که هر روز فیلم‌های بیشتری درباره نوع برخورد غیرقانونی برخی از معلمان با دانش‌آموزان منتشر می‌شود، خبر می‌رسد که این بار معلمی دیگر با برخورد فیزیکی مواجه شده است. شهروند در این باره می‌نویسد: «...این بار نوبت معلم یک مدرسه در خرمشهر است. معلمی که این بار نه از دانش‌آموز، که از پدر او -یکی از مقامات محلی- سیلی خورده است؛ آن هم در حضور دانش‌آموزان کلاسش. ... مسوولان آموزش و پرورش خرمشهر دراین‌باره واکنش نشان داده‌اند. محمد تقی‌زاده، مدیرکل آموزش و پرورش خوزستان دیروز هتک‌حرمت معلم خرمشهری را شدیداً محکوم کرده و گفته این حرکت بی‌پاسخ نمی‌ماند.» هنوز پیامدهای این خبر پایان نیافته بود که اعتماد در گزارشی اعلام کرد: «ناظم یک مدرسه در اهواز، یک دانش‌آموز را تنبیه کرده، «علیرضا»، دانش‌آموز ۱۲ساله و کلاس ششمی را به بیمارستان فرستاده است.» به نظر می‌رسد مسوولان آموزش ‌و پرورش هنوز این اتفاقات را جدی نگرفته‌اند، باید دید چه زمانی شاهد آن خواهیم بود که هیچ کس از مدیر و ناظم گرفته تا دانش‌آموز و اولیای آنها امکان و جرات قانون‌شکنی در محیط آموزشی را نداشته ‌باشند.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها