شناسه خبر : 49209 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

تاکید بر وفاق ملی

پزشکیان: امور کشور معطل مذاکرات نیست

مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور کشورمان در جلسه هیات دولت، ضمن قدردانی از رهنمودها و سخنان حکیمانه رهبر معظم انقلاب اسلامی، گفت: روند مذاکرات به شکل عادی و معمولی جریان دارد و امور کشور نیز در مسیر طبیعی خود در حال اجرا و پیگیری بوده و به هیچ وجه حتی برای ثانیه‌ای معطل این مباحث و مسائل نمی‌شود؛ البته به‌طور طبیعی از اینکه توافقی صورت بگیرد، استقبال می‌کنیم. آن‌گونه که ایرنا گزارش داده: وی همچنین پس از گزارش وزیر نیرو از آخرین وضعیت بازگشت تعدادی از نیروگاه‌ها به مدار که به خاطر تعمیرات از شبکه خارج شده بودند، افزود: اولین محموله پنل‌های خورشیدی تامین‌شده از خارج تا چند روز آینده وارد کشور می‌شود و باید کار نصب و راه‌اندازی آنها در ادارات دولتی با سرعت آغاز و انجام شود. رئیس‌جمهور همچنین با خیرمقدم به «محسن اسماعیلی»، معاون جدید راهبردی و امور پارلمانی، از زحمات و تلاش‌های آقایان دکتر ظریف و دکتر دبیری قدردانی و اظهار امیدواری کرد که همچنان از توان و ظرفیت‌های دکتر ظریف بهره لازم گرفته شود. در ادامه جلسه معاون اول رئیس‌جمهور نیز در سخنانی ضمن قدردانی از فرصت دیدار با مقام معظم رهبری تصریح کرد: مواردی که مورد تاکید معظم له هستند، به‌طور جدی مورد توجه قرار گرفته و برای پیگیری و اجرای آنها اقدام جدی صورت خواهد گرفت.

تلاش برای دوقطبی نشدن جامعه

نشست دبیران کل احزاب و شخصیت‌های سیاسی با اسکندر مومنی، وزیر کشور در روز ۲۵ فروردین ۱۴۰۴، برگزار شد. هدف از برگزاری این نشست، استفاده از دیدگاه‌های متنوع احزاب و تشکل‌های سیاسی به منظور حفظ و تقویت انسجام در کشور و بهره‌مندی از نظرات احزاب در حوزه‌های مرتبط بود. آن‌گونه که ایلنا گزارش داده: مومنی با بیان اینکه وزارت کشور به روند پس از انتخابات نیز متعهد است، تصریح کرد: ما در وزارت کشور معتقدیم که انتخابات با تایید نتیجه به اتمام نمی‌رسد. وقتی رئیس‌جمهور شعارهایی را مطرح می‌کند و مردم به آنها رای می‌دهند، ما مکلفیم پس از پایان انتخابات نیز تا انتهای دوره به این شعارها وفادار بمانیم. وظیفه داریم تا دولت بعدی، همان‌طور که با رعایت امانت، انتخابات را برگزار می‌کنیم، به شعارهای محوری دولت مستقر نیز پایبند باشیم. وی افزود: رئیس‌جمهور بارها موضوع وفاق را مطرح کرده و من شهادت می‌دهم که چه در جلسات عمومی و چه در جلسات خصوصی و محدود، همواره بر این مسئله تاکید داشته‌اند. ما نیز در انتخاب مدیران، از جمله استانداران، تمام تلاش خود را برای پایبندی به این اصل به‌کار گرفتیم. وزیر کشور با اشاره به روند انتخاب استانداران، گفت: شاخص‌هایی تعیین شد و کمیته‌ای مامور بررسی پیشنهادها شد. بر مبنای این شاخص‌ها، انتخاب‌ها صورت گرفت؛ بدون توجه به اینکه افراد از چه تفکر سیاسی، چه موقعیتی، چه مذهبی، چه قومیتی یا چه جنسیتی هستند. ما به هیچ‌یک از این مولفه‌ها توجه نکردیم و صرفاً بر اساس شاخص‌ها تصمیم گرفتیم. وی افزود: انتخاب‌ها باید بر اساس صلاحیت و شایستگی باشد؛ نه پیشینه یا تعلقات سیاسی. در همین چهارچوب، برای اولین‌بار، برای استان سیستان‌وبلوچستان، استانداری از هموطنان بلوچِ اهل سنت انتخاب شد. در کردستان نیز استاندار اهل سنت داریم. در خوزستان نیز استانداری از قومیت عرب منصوب شد. وزیر کشور با بیان اینکه همبستگی ملی عامل انسجام کشور بوده است، گفت: ایرانِ عزیز در طول تاریخ، هویت خود را از طریق همدلی و انسجام حفظ کرده است. تلاش ما این بوده که جامعه دچار دوقطبی نشود. ما هیچ‌گاه نگفتیم فقط سنت من یا مذهب من یا قومیت من؛ ملت ایران همیشه اهل وفاق و وحدت بوده‌اند.

معلمان خشن

در روزهای اخیر، دو حادثه تلخ در سیستم آموزشی ایران، نگرانی‌های گسترده‌ای را در مورد آزار جسمی و جنسی دانش‌آموزان ایجاد کرده است. اولین حادثه مربوط به مدرسه‌ای در شهر ری است که در آن معلمی متهم به آزار جنسی و جسمی چندین دانش‌آموز شد. دومین حادثه در دبستانی در روستای کرجو سنندج رخ داد که معلم به دلیل گم شدن شارژر گوشی موبایل خود ۱۳ دانش‌آموز را به‌شدت ضرب‌وشتم کرد. این دو حادثه نشان‌دهنده یک بحران جدی در سیستم آموزشی ایران است که ناشی از کمبود نظارت و سوءاستفاده برخی معلمان از قدرت است.‌ آن‌گونه که سازندگی گزارش داده: این حوادث تلخ نشان می‌دهند که نظارت بر معلمان و رفتارهای آنها در مدارس ایران باید موثرتر و جدی‌تر باشد. به نظر می‌رسد که نظام نظارتی کنونی در مدارس از توان کافی برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی برخوردار نیست. مدیریت کنونی در مدارس از توان کافی برای جلوگیری از بروز چنین حوادثی برخوردار نیست. لازم است که علاوه بر نظارت‌های اداری، نظارت قضایی نیز در این زمینه مورد توجه قرار گیرد. برخی از والدین به دلیل تهدیدات معلمان و مدیران مدارس از پیگیری قضایی منصرف می‌شوند و به این ترتیب مشکلات در مراحل ابتدایی به فراموشی سپرده می‌شوند. حوادث اخیر در مدارس ایران، به‌ویژه در مدارس شهر ری و سنندج، باید زنگ خطری جدی برای مسئولان آموزش‌وپرورش باشد. این حوادث نشان می‌دهند که معلمان نیازمند آموزش‌های مستمر روان‌شناسی و تربیتی هستند تا از بروز چنین رفتارهای خشونت‌آمیزی جلوگیری شود. همچنین نظارت‌های دقیق و کارآمد باید در تمام مراحل جذب و فعالیت معلمان اعمال شود. از سوی دیگر، پیگیری قضایی دقیق و عدم چشم‌پوشی از تخلفات باید جزو اولویت‌های اصلی در برخورد با معلمان خاطی قرار گیرد. تا زمانی که این موارد به‌طور جدی و موثر پیگیری نشود، دانش‌آموزان همچنان در معرض خطرات جسمی، روانی و جنسی قرار خواهند داشت.

صدور حکم اعدام برای تتلو

اصغر جهانگیر، سخنگوی قوه قضائیه، در پاسخ به سوالی مبنی بر انتشار نامه امیرحسین مقصودلو (تتلو) که گفته یک ماه دیگر اعدام می‌شود، گفت: پیگیری که از دادگاه کیفری یک تهران داشتم اولاً نامبرده به اتهام تشویق به فساد از شعبه ۲۶ دادگاه انقلاب به ۱۰ سال حبس محکوم شده که در حال گذراندن حبس است. آن‌گونه که ایسنا گزارش داده: درباره اتهام توهین به مقدسات در شعبه ۹ دادگاه کیفری یک تهران به پنج سال حبس محکوم شد که با فرجام‌خواهی دادستانی، پرونده به شعبه ۹ دیوان عالی رفت و نقض شد. پس از نقض حکم پرونده به شعبه ۶ دادگاه کیفری یک (هم‌‌عرض) رفت و بزه انتسابی محرز شد و طبق ماده ۲۶۲ قانون مجازات و ماده ۵۱۳ قانون مجازات حکم اعدام صادر شد و حکم در مرحله فرجام‌خواهی در دیوان عالی است و هنوز قطعیتش اعلام نشده و منتظر دیوان عالی هستیم، بنابراین هرگونه اطلاع‌رسانی قبل از اینکه دیوان عالی آن را بگوید مورد تایید نیست. جهانگیر در پاسخ به سوال درباره اینکه رسیدگی به ادامه پرونده چای دبش در چه مرحله‌ای است و آیا حکم زندان دو وزیر سابق محکوم در این پرونده اجرا شد؟، گفت: حکم در مرحله اجراست و اطلاع‌رسانی می‌شود. سخنگوی قوه قضائیه در پاسخ به سوالی درباره اقدامات قوه قضائیه در ارتباط با سایت‌های فروش غیرمجاز بلیت هواپیما گفت: افرادی از طریق روش‌های پیچیده ضمن سوءاستفاده از کاربران با خرید بلیت مانع از دسترسی عادلانه مردم به بلیت شدند و دادستان تهران با شناسایی و پیگیری قاطع بیش از سه هزار سرویس مرتبط را شناسایی کرد. وی ادامه داد: حدود ۵۰۰ دامنه اینترنتی که در قالب دو حساب کاربری فعالیت داشتند نیز مسدود شد. همچنین درگاه‌هایی که پرداخت متصل داشتند و در مجموع هشت درگاه شناسایی و مسدود شد. جهانگیر اظهار کرد: با اقدامات انجام‌شده ظرفیت‌های احتکارشده آزاد شد و برای مردم شرایط لازم فراهم شد و قیمت‌های بلیت در پایان حدود ۱۵ درصد کاهش یافت که نشان می‌دهد روند نظارتی می‌تواند مثمر ثمر باشد. سخنگوی قوه قضائیه ادامه داد: دادستانی تهران بیش از سه هزار سرویس مرتبط با این شبکه را شناسایی و نسبت به مسدودسازی سایت‌ها اقدام لازم را به عمل آورد. جهانگیر مجدد تاکید کرد که با بهره‌گیری از ظرفیت دستگاه‌های نظارتی و با اقدامات پیشگیرانه دادستانی ظرفیت‌های احتکارشده که در مورد بلیت در پایان سال اتفاق افتاده بود، آزاد شد.

چانه‌زنی برای «حق‌آبه» هفت‌تپه

با گذشت دو ماه از کاهش حق‌آبه مزارع نیشکر هفت‌تپه، تجمع یک‌روزه کارگران معترض مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه بابت وضعیت بحرانی مزارع تشنه، مسئولان سازمان آبفای خوزستان را مجبور کرد حجم ورودی آب به کانال‌های جاری در این مزارع را از 5 /9 مترمکعب به حدود 15 مترمکعب بر ثانیه افزایش بدهند. آن‌گونه که اعتماد گزارش داده: جمعی از کارگران نیشکر هفت‌تپه تعریف کردند که 17 فروردین امسال به دنبال تداوم دوماهه کاهش حق‌آبه مزارع نیشکر، در مقابل فرمانداری شهرستان شوش تجمع کردند و ضمن اعلام اینکه شش هزار کارگر در این مجتمع صنعتی کار می‌کنند و تامین مخارج بیش از 20 هزار نفر را بر عهده دارند، با اعتراض بابت بروز مشکلات معیشتی در اثر تعطیلی این مجتمع صنعتی، خواستار بازگشت حق‌آبه هفت‌تپه و جلوگیری از نابودی هزاران تن محصول نیشکر شدند. به گفته این کارگران، در همین روز، فرماندار شهرستان شوش به بازدید از مزارع نیشکر رفت تا وضع موجود و ادعای خشکی کانال‌های آب هفت‌تپه را از نزدیک ببیند که در جریان بازدید فرماندار، مسئولان مجتمع کشت و صنعت هفت‌تپه هم ضمن تایید اعتراض کارگران، به این مقام استانی گفتند که این مجتمع صنعتی، از ابتدای اسفند پارسال با چالش بی‌آبی درگیر است و اکثر مزارع نیشکر در وضعیت بحرانی هستند، به گونه‌ای که کانال‌های آبرسانی این شرکت ماه‌هاست که آب ندارند و زمین‌های کشاورزی در آستانه نابودی است، آن هم در حالی که باید در هر ثانیه ۲۲ مترمکعب بر ثانیه آب وارد شبکه آبیاری هفت‌تپه شود تا تولید و اشتغال در این واحد صنعتی تداوم داشته باشد. کارگران همچنین می‌گویند که فرماندار هفت‌تپه بعد از اطلاع از وضعیت بحرانی مزارع نیشکر قول پیگیری فوری داد؛ چنان‌که در تماس تلفنی با مدیرعامل آبفای خوزستان خواستار تامین هرچه سریع‌تر حق‌آبه مورد نیاز مزارع نیشکر شد و البته تایید کرد آنچه به‌عنوان سهم آب مزارع نیشکر هفت‌تپه برای سال جاری در نظر گرفته شده، بسیار کمتر از سهمیه سال‌های قبل بوده است. کارگران می‌گویند از آنجا که توقف تجمعات اعتراضی را به افزایش حق‌آبه مزارع نیشکر منوط کرده بودند، فرماندار شهرستان شوش بعد از بازدید از مزارع نیشکر و این گفت‌وگوی تلفنی، در یک نشست اضطراری با مدیرعامل آبفای خوزستان، خواستار افزایش عملیاتی حق‌آبه مزارع نیشکر هفت‌تپه شده است.