شناسه خبر : 5 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

گفت‌وگو با پی‌یر الینگر معاون منطقه خاورمیانه شرکت نفتی توتال

تمایل به بازگشت داریم

ما تاریخی را برای حضور مجدد در ایران مشخص نکرده‌ایم چرا که معتقدیم همه تصمیمات بر روی میز قرار دارد اما کاربرد آنها تنها پس از مشخص شدن تصمیمات سیاسی مسوولان کشورهاست

index:1|width:150|height:189|align:right شرکت نفتی توتال سال‌ها بود که در حوزه‌های نفتی ایران به سرمایه‌گذاری می‌پرداخت و در زمینه کشف و بهره‌برداری از بسیاری از منابع نفتی ایران شرکت داشت که متاسفانه با اعمال محدودیت‌های اقتصادی یکجانبه اروپا و آمریکا این همکاری به محاق رفت. حال پس از سال‌ها با توافق ایران و قدرت‌های بزرگ جهانی این شرکت نفتی در قالب یکی از اعضای هیات تجاری فرانسه به ایران آمده و خواستار از سرگیری همکاری‌های خود با تهران شده است. این همکاری در چه شکل و قالبی صورت می‌پذیرد.
ما تمایل فراوانی برای بازگشت به ایران و ادامه همکاری با وزارت نفت کشور شما داریم. اما متاسفانه به جهت اعمال تحریم‌ها با مشکلات فراوانی مواجه هستیم چرا که یکی از اصلی‌ترین بخش‌هایی که با محدودیت‌های اقتصادی مواجه شد حوزه نفت و گاز ایران است که حتی با وجود توافق ژنو همچنان پابرجاست. بر همین اساس نیز تا مشخص شدن زمان لغو تحریم‌ها و شفاف‌ شدن مذاکرات ایران و گروه 1+5 ما نمی‌توانیم سرمایه‌گذاری یا همکاری با این کشور داشته باشیم. البته بیان این مطالب به معنای نادیده گرفتن پتانسیل‌های فراوان حوزه‌های نفتی ایران نیست و این باعث تاسف است که ما نمی‌توانیم از این قابلیت‌ها استفاده کنیم.

یکی از مدیران شرکت توتال سال 2017 را برای آغاز فعالیت در ایران مطرح کرده است، آیا توتال در این سال به کشور ما می‌آید و دیگر اینکه توافق ژنو چقدر می‌تواند در زمینه‌سازی برای حضور شرکت نفتی شما در ایران کارساز باشد؟
ما تاریخی را برای حضور مجدد در ایران مشخص نکرده‌ایم چرا که معتقدیم همه تصمیمات بر روی میز قرار دارد اما کاربرد آنها تنها پس از مشخص شدن تصمیمات سیاسی مسوولان کشورهاست. یعنی همه چیز بستگی به روابط سیاسی کشورها و مناسبات دولت‌ها دارد. پس از شفافیت این موضوعات است که ما می‌توانیم برای سرمایه‌گذاری در ایران تصمیم بگیریم.

توتال در گذشته در فازهای 2 و 3 حوزه نفتی پارس جنوبی سرمایه‌گذاری‌هایی انجام داده بود. در شرایط فعلی این شرکت مایل به سرمایه‌گذاری در کدام فازهاست؟
ما ترجیح خاصی نسبت به این حوزه نفتی نداریم و این موضوع بستگی به دیدگاه همکاران‌مان در شرکت ملی نفت ایران دارد که چه پروژه‌هایی را به ما پیشنهاد کنند. حوزه‌های نفتی ایران به قدری پر‌کار و جذاب است که ما از سرمایه‌گذاری در تمامی بخش‌های آن استقبال می‌کنیم.

این قراردادها (میان شرکت توتال و شرکت ملی نفت ایران) بر چه اساسی تنظیم می‌شود؟
این قراردادها باید براساس شرایط جدید تدوین شود و منافع هر دو سوی ماجرا را تامین کند. البته ذکر این نکته ضروری است که مباحث مطرح‌شده موضع رسمی شرکت توتال نیست.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها