شناسه خبر : 697 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

گفت‌وگو با هدایت‌الله میرمرادزهی، نماینده اهل سنت مجلس

توان و تخصص شرط استخدام باشد

حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری بر برابری اقلیت‌های قومی و مذهبی تاکید کرد. شعاری که با انتخاب علی یونسی به عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی عملی شد

حسن روحانی در تبلیغات انتخاباتی یازدهمین دوره ریاست‌جمهوری بر برابری اقلیت‌های قومی و مذهبی تاکید کرد. شعاری که با انتخاب علی یونسی به عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی عملی شد. این انتخاب از سوی رئیس‌جمهوری با استقبال نمایندگان اقلیت‌های دینی در کشور مواجه شد. با گذشت یک سال و نیم از فعالیت دولت یازدهم، یونسی از فشار تندروها در زمینه بهره‌گیری از اقوام و اقلیت‌ها در پست‌های مدیریتی گلایه کرده و می‌گوید دولت توانسته تا سطح فرماندار و معاون استاندار از اقلیت‌ها استفاده کند. هدایت‌الله میرمرادزهی نماینده مردم شهرستان‌های سراوان، سیب سوران و مهرستان در مجلس شورای اسلامی معتقد است هر چقدر هم فشارها زیاد باشد اما دولت باید با بهره‌گیری از نیروهای متخصص فارغ از مذهب، قومیت و دین به ارتقای مشارکت شهروندان در مسائل اساسی کشور بپردازد. این نماینده اهل سنت مجلس پیشتر گفته بود: «اگر استاندار سیستان و بلوچستان یا کردستان را از مردم استان انتخاب کنند چه اتفاقی برای دولت می‌افتد؟ اینها که در جنگ و خارج از مرز صحبت‌های خود را کرده‌اند و در عرصه سیاسی بالاترین مشارکت را داشته‌اند چرا از دیگر استان‌ها استاندار انتخاب می‌شود؟»
‌ یکی از وعده‌های دولت یازدهم انتصاب نیروهای شایسته در مدیریت‌های کلان کشور واگذاری مسوولیت‌ها بدون تبعیض و استفاده از اقلیت‌ها در پست‌های مختلف بود. ارزیابی شما از تحقق این وعده چیست؟
موفقیت آقای روحانی در انتخابات باعث شد یک اتحاد وفاق کلی در کشور ایجاد شود. در واقع پیروزی ایشان با مشارکت همه اقشار، افراد و اقلیت‌های مذهبی بوده است. این افراد نیز همانند دیگر شهروندان کشور باید در امور مختلف اقتصادی و اجتماعی مشارکت داده شوند تا از وضعیتی که در آن قرار داریم، خارج شویم. اقلیت‌های مذهبی به خصوص مردم استان سیستان و بلوچستان نیز در پیروزی انقلاب اسلامی نقش جدی داشتند. بر اساس فرمایشات مقام معظم رهبری و مسوولان کشور و تاکید قانون اساسی جمهوری اسلامی باید از حضور، تخصص و توان همه افراد فارغ از مذهب و زبان آنها بهره گرفته شود. موفقیت این دولت و دولت‌های آینده در بهره‌گیری آنها از توان و ظرفیت کلیه اقوام، اقشار و مذاهب خواهد بود که معیار آن هم باید توان و تخصص افراد باشد. انتظار ما این است که از مشارکت کلیه افراد جامعه بهره گرفته شود زیرا از هر قوم، زبان، دین و مذهبی که باشند، توانایی کمک به نظام را دارند. مردم استان سیستان و بلوچستان از سطح فکری و شعور سیاسی بالایی برخوردارند و کمبودها و محرومیت‌ها باعث دلسردی و تغییر ذهنیت آنها نشده است. در انتخابات اخیر ریاست‌جمهوری با وجود آنکه محرومیت‌های بسیاری در این مناطق وجود داشت اما مردم سیستان و بلوچستان بالاترین سطح مشارکت را داشتند. حتی شهرستان‌های کوچک در این استان با وجود مشکلات فراوان، مشارکت سیاسی بسیار خوبی داشتند. پیشنهاد ما این است که برای رفع محرومیت در استان در احراز مسوولیت‌ها از نخبگان محلی استفاده شود.

‌ دولت یازدهم در واگذاری مسوولیت‌ها نسبت به گذشته بهتر عمل کرده است؟
اقدامات خوبی آغاز شده اما انتظارمان از آقای روحانی که حجت‌الاسلام یونسی را به عنوان دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی انتخاب کردند، این است که تقسیم اعتبارات در زمینه تخصیص منابع در این استان نیز همانند دیگر استان‌ها باشد. امیدواریم دولت با ایجاد فضاهای آموزشی و تقویت آنها به تربیت نیروی انسانی متخصص در مناطقی چون سیستان و بلوچستان بپردازد و با افزایش امکانات رفاهی بتواند در این بخش از کشور شکوفایی ایجاد کند. یکی از انتظارات ما در این دوره از دولت این است که به توسعه منابع و نیروی انسانی که یکی از موضوعات مهم در منطقه است، بپردازد. اقدامات خوبی توسط دولت انجام شده اما از آنجا که در بندهای مختلف قانون اساسی بر مشارکت همه شهروندان ایرانی تاکید شده و در این زمینه هیچ تبعیضی وجود ندارد، انتظار ما عمل به قانون است تا همه شهروندان در زمینه‌های مختلف کشور به کار گرفته شوند و عادلانه رفتار شود. شعار این دولت، تدبیر و امید است و امیدواریم دولت بر اساس همین شعار به افزایش امید در میان همه مردم بپردازد و در این میان به اقلیت‌های مذهبی هم نگاه ویژه‌ای داشته باشد تا با تقویت ظرفیت‌های مختلف اقتصادی و اجتماعی زمینه‌های فعالیت هر چه بیشتر این بخش از جامعه در کشور فراهم شود و اقلیت‌های مذهبی نیز در بخش‌های مختلف مشارکت داشته باشند.

‌ در استان سیستان و بلوچستان چه مسوولیت‌هایی به اهل سنت واگذار شده است؟
بخش عظیمی از فرمانداران استان سیستان و بلوچستان و معاون استاندار از اهل تسنن هستند. اکثر ادارات و ارگان‌های دولتی نیز بدون هیچ‌گونه تبعیضی استخدام می‌کنند اما این مسوولیت‌ها باید به سطوح بالاتر و کشوری نیز ارتقا پیدا کند. زیرا همگرایی مذاهب مختلف در کشور باعث افزایش مراودات میان مردم و کمرنگ شدن قومیت‌گرایی و منطقه‌گرایی می‌شود. همه این مردم شهروندان نظام جمهوری اسلامی ایران هستند و طبق تاکید قانون اساسی باید چنین رویه‌ای پیگیری شود. امیدواریم مسوولان دولت برای استانداری سیستان و بلوچستان نیز از نیروهای بومی بهره بگیرند تا به تقویت خودباوری بینجامد. انتظار داریم از نیروهای متخصص این استان‌ها بدون در نظر گرفتن مذهب آنها در سطوح عالی نظام هم استفاده شود تا بتوانند به کشور خود خدمت کنند. مسلماً مردم سنی‌مذهب نیز همانند دیگر شهروندان کشور با اعتقاد به جمهوریت و اسلامیت نظام به مشارکت در نهادهای مختلف می‌پردازند. پیگیری این امور به نفع دولت و نظام است. هر چه سطح رضایتمندی مردم افزایش یابد، موفقیت کشور بیشتر خواهد شد.

‌ آقای یونسی اخیراً گرفته «تندروها نمی‌گذارند از اقلیت‌ها در پست‌های مدیریتی استفاده کنیم». این تندروها چه کسانی هستند و چرا خواستار عدم حضور اقلیت‌های دینی در مسوولیت‌های کشوری هستند؟
نمی‌دانم مراد ایشان از این تندورها چه کسانی هستند اما زمانی که چنین موانعی وجود دارد انتظار از دولت و شخص رئیس‌جمهور این است که بتواند با تکیه بر قانون اساسی به پیگیری مطالبات مردم بدون در نظر گرفتن سلیقه‌های شخصی و سیاسی افراد بپردازد. علاوه بر اینکه قانون اساسی تصریح کرده «مردم ایران از هر قوم و قبیله که باشند از حقوق مساوی برخوردارند و رنگ، نژاد، زبان و مانند اینها سبب امتیاز نخواهد بود»، رئیس‌جمهور هم باید طبق قانون عمل کند. در دین مبین اسلام افراط و تفریط جایگاهی ندارد. افرادی که دیدگاه‌های افراطی دارند، خواستار پیشرفت و مشارکت همه مردم در امور کشور نیستند و دولت باید گفتار و عمل چنین افرادی را بی‌اثر کند. نباید سلیقه‌های شخصی در چنین مسائل حساسی دخیل باشد زیرا مردم با مشارکتی که در امور مختلف دارند، به آینده امیدوارند. از آنجا که هیچ‌گونه مانع قانونی در این زمینه وجود ندارد باید از کسانی که به نظام التزام دارند، بهره گرفته شود. باید کسانی که به منافع ملی، اسلامی و قانون اساسی پایبند هستند، مورد توجه قرار بگیرند و در احراز مسوولیت‌ها مشارکت داده شوند. هیچ فردی نباید به دلیل باور مذهبی از فرصت خدمت به مردم و نظام اسلامی محروم شود. خرداد امسال در نطق میان‌دستور در جلسه علنی مجلس گفتم: «اهل سنت و مردم بلوچ جزء لاینفک ملت ایران‌اند، آیا انتظار شهروند درجه‌ یک بودن توقع زیادی است که از نظام پر‌اقتدار و مردمی جمهوری اسلامی ایران دارند؟ این مردم نجیب پیش از اینکه خدمت بخواهند، حرمت و مشارکت و حق قانونی و اصل مساوات می‌خواهند، دوست دارند در سپاه و ارتش و نیروی انتظامی و مرزبانی خدمت کنند تا هر جا دشمن به وطن چشم طمع داشت جان خود را نیز برای حفظ آن فدا کنند.» خصوصاً امروز که دشمنان اسلام از ترفند ایجاد تفرقه بین مسلمین استفاده می‌کنند، لزوم حفظ وحدت بیش از پیش احساس می‌شود.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها