شناسه خبر : 5275 لینک کوتاه

آمریکای شمالی ۲۵ درصد و آسیا ۱۹ درصد از مصرف دنیا را دارد

سهم مصرف گاز طبیعی در مناطق مختلف دنیا چقدر است؟

به دنبال افزایش توجه دنیا به شرایط زیست‌محیطی، استفاده از گاز طبیعی به عنوان منبع جایگزین سوخت‌های فسیلی در دنیا رشد کرد.

به دنبال افزایش توجه دنیا به شرایط زیست‌محیطی، استفاده از گاز طبیعی به عنوان منبع جایگزین سوخت‌های فسیلی در دنیا رشد کرد. مطالعات نشان می‌دهد در سال ۲۰۱۵ میلادی ۳۵۷۴ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی در دنیا مصرف شد که نسبت به سال ۲۰۰۰ میلادی ۴۱ درصد رشد داشت و بیشترین نرخ رشد مصرف هم در کشورهای خاورمیانه و آسیا دیده شد. به گزارش اداره اطلاعات انرژی آمریکا میزان مصرف گاز طبیعی در اروپا در سال ۲۰۱۵ برابر با ۵۰۰ میلیارد متر‌مکعب بود که نسبت به سال ۲۰۰۰ کاهش داشته است. کاهش مصرف گاز طبیعی در اروپا به دنبال اجرای سیاست‌های کنترل تصاعد گازهای گلخانه‌ای در این منطقه ایجاد شد. در این سال کشورهای آمریکای شمالی ۸۹۴ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی مصرف کردند و میزان مصرف در آسیا برابر با ۶۶۹ میلیارد متر‌مکعب بود. کشورهای مشترک‌المنافع در سال ۲۰۱۵ میلادی ۶۲۵ میلیارد متر‌مکعب و خاورمیانه ۴۷۳ میلیارد متر‌مکعب گاز مصرف کردند.

آمریکای شمالی پر‌مصرف‌ترین منطقه دنیا
در سال ۲۰۱۵ میلادی آمریکای شمالی بزرگ‌ترین مصرف‌کننده گاز طبیعی در دنیا بود. میزان مصرف این منطقه ۲۵ درصد از کل مصرف دنیا بود و یکی از دلایل مهم آن را می‌توان سرمای هوا در بسیاری از مناطق آمریکای شمالی دانست. نرخ رشد مصرف در آمریکای شمالی طی 15 سال اخیر بالغ بر ۱۸ درصد بود و سبب شد تا این منطقه در صدر کشورهای دنیا از نظر میزان مصرف گاز باشد. دومین منطقه پر‌مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۱۵ آسیا بود. آسیا در این سال ۶۶۹ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی مصرف کرد که ۱۹ درصد از کل مصرف در دنیا بود. کشورهای مشترک‌المنافع در سال گذشته ۶۲۵ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی مصرف کردند که نسبت به سال ۲۰۰۰ میلادی 2 /10 درصد رشد کرد. این منطقه سومین منطقه پر‌مصرف گاز طبیعی در دنیاست. سهم کشورهای مشترک‌المنافع در مصرف انرژی دنیا در سال گذشته برابر با ۱۷ درصد بود. در سال گذشته خاورمیانه هفت درصد از کل مصرف دنیا را داشت. سهم اروپا از کل مصرف دنیا در سال گذشته ۱۴ درصد و سهم کشورهای آمریکای لاتین هفت درصد بود.index:1|width:300|height:167|align:left

رشد ۱۶۷‌درصدی مصرف در خاورمیانه
طبق گزارش‌های ارائه‌شده از سوی اداره اطلاعات انرژی آمریکا، در سال گذشته، خاورمیانه بالاترین نرخ رشد مصرف گاز در دنیا را داشت. ابتدای قرن بیست و یکم میلادی تنها ۱۷۷ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی در این منطقه مصرف شد. در این زمان نفت و فرآورده‌های نفتی اصلی‌ترین منبع انرژی استفاده‌شده در خاورمیانه بودند ولی به تدریج گاز طبیعی جایگزین نفت شد تا اینکه میزان مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۰۷ با ۷۰ درصد افزایش به ۳۰۲ میلیارد متر‌مکعب رسید. این روند افزایشی مصرف گاز طبیعی در خاورمیانه با هدف کنترل انتشار کربن ادامه پیدا کرد و باعث شد تا سهم نفت به عنوان منبع انرژی در صنایع خاورمیانه کاهش یابد تا اینکه در سال ۲۰۱۵ میلادی ۴۷۳ میلیارد متر‌مکعب گاز طبیعی در این منطقه استفاده شد. نرخ رشد مصرف گاز طبیعی در خاورمیانه در فاصله سال‌های ۲۰07 و ۲۰15 برابر با ۵۶ درصد و در فاصله سال‌های 2000 و ۲۰15 برابر با ۱۶۷ درصد بوده است.

رشد ۱۳۴‌درصدی مصرف در آسیا
مصرف گاز طبیعی در کشورهای آسیایی در سال ۲۰۱۵ نسبت به سال ۲۰۰۰ بیش از ۱۳۴ درصد رشد کرد. نرخ رشد مصرف در پنج سال اول قرن بیست و یکم میلادی در آسیا برابر با ۳۷ درصد و در پنج سال دوم ۴۰ درصد بود. نرخ رشد مصرف گاز طبیعی در آسیا در فاصله سال‌های ۲۰۱۰ تا ۲ ۰۱۵ بیش از ۲۱ درصد بوده است. دلیل رشد مصرف در قاره آسیا، توسعه صنعتی دو کشور هند و چین و افزایش سرمایه‌گذاری در ساخت نیروگاه‌های گازی در این کشورها بود. این دو کشور در زمره پر‌مصرف‌ترین کشورهای آسیایی هستند و ارزش اقتصادی آنها هم با سرعت زیادی در حال افزایش است.
آفریقا از نظر نرخ رشد مصرف گاز طبیعی جایگاه سوم دنیا را دارد. در 15 سال اول قرن بیست و یکم مصرف گاز طبیعی در آفریقا ۱۲۴ درصد رشد کرد. اگرچه این منطقه تنها چهار درصد از کل مصرف گاز طبیعی دنیا را به خود اختصاص داد. نرخ رشد مصرف در کشورهای آمریکای لاتین برابر با ۸۳ درصد و در پاسیفیک ۵۵ درصد بود. این دو منطقه به ترتیب هفت درصد و یک درصد از کل مصرف گاز طبیعی دنیا را به خود اختصاص داده‌اند.

اروپا رشد منفی را تجربه کرد
در میان تمامی مناطق دنیا اروپا تنها منطقه‌ای بود که رشد منفی مصرف گاز طبیعی را شاهد بود. مصرف گاز طبیعی در این منطقه در سال ۲۰۰۰ میلادی برابر با ۵۰۷ میلیارد متر‌مکعب بود. بعد از این سال به تدریج میزان مصرف در اروپا رشد کرد تا اینکه در سال ۲۰۱۰ به ۵۹۲ میلیارد متر‌مکعب رسید. ولی سیاست اروپا برای استفاده از منابع تجدید‌پذیر در تولید انرژی برق و استفاده از خودروهای الکتریکی به منظور کاهش انتشار گازهای آلاینده موجب شد تا مصرف از سال ۲۰۱۰ به بعد کاهش یابد. این روند کاهش مصرف گاز طبیعی بعد از سال ۲۰۱۰ آغاز شد تا اینکه در سال ۲۰۱۵ به ۵۰۰ میلیارد متر‌مکعب رسید. در سال ۲۰۱۵ میزان مصرف گاز طبیعی در اروپا 3 /1 درصد کمتر از سال ۲۰۰۰ بود و تمامی تحلیلگران اقتصادی و صنعتی بر این باور هستند که تا سال ۲۰۲۰ میزان مصرف بالغ بر پنج درصد کاهش خواهد یافت. متوسط میزان مصرف گاز طبیعی در سال ۲۰۲۰ کمتر از ۴۸۰ میلیارد متر‌مکعب پیش‌بینی شده است.

دراین پرونده بخوانید ...

دیدگاه تان را بنویسید

 

پربیننده ترین اخبار این شماره

پربیننده ترین اخبار تمام شماره ها