شناسه خبر : 18886 لینک کوتاه
تاریخ انتشار:

بنگاه‌داری بانک‌ها یکی از مشکلات جدی کشور است

تقدیر رهبر معظم انقلاب از اقدامات اقتصادی دولت

طرح نظام سلامت باید پشتیبانی شود

حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی در دیدار که با رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت داشتند، ایجاد آرامش روحی و روانی در جامعه، کنترل تورم، تثبیت قیمت ارز و اجرای طرح نظام سلامت را از اقدامات با ارزش و خوب دولت یازدهم در یک سال گذشته برشمردند و همه دولتمردان را به حفظ و تقویت جهت‌گیری و روحیه انقلابی، تکیه بر ظرفیت‌ها و تولید داخلی، اجرای دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها، جدی گرفتن ادامه رشد علمی و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، موضع‌گیری صریح در قبال مسائل منطقه و جهانی به ویژه دخالت‌های آمریکا، حفظ انسجام درونی دولت، رعایت خطوط قرمز و فاصله‌گذاری‌ها به ویژه در موضوع فتنه سال ۸۸، و سعه صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه، توصیه کردند.

تقدیر رهبر معظم انقلاب از اقدامات اقتصادی دولت
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر انقلاب اسلامی چهارشنبه گذشته در دیدار رئیس‌جمهور و اعضای هیات دولت، ایجاد آرامش روحی و روانی در جامعه، کنترل تورم، تثبیت قیمت ارز و اجرای طرح نظام سلامت را از اقدامات با ارزش و خوب دولت یازدهم در یک سال گذشته برشمردند و همه دولتمردان را به حفظ و تقویت جهت‌گیری و روحیه انقلابی، تکیه بر ظرفیت‌ها و تولید داخلی، اجرای دقیق سیاست‌های اقتصاد مقاومتی، توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها، جدی گرفتن ادامه رشد علمی و تقویت شرکت‌های دانش‌بنیان، موضع‌گیری صریح در قبال مسائل منطقه و جهانی به ویژه دخالت‌های آمریکا، حفظ انسجام درونی دولت، رعایت خطوط قرمز و فاصله‌گذاری‌ها به ویژه در موضوع فتنه سال 88، و سعه صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه، توصیه کردند.
در این دیدار که به مناسبت هفته دولت برگزار شد، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای با گرامیداشت یاد و خاطره شهیدان رجایی و باهنر، جهت‌گیری و روحیه انقلابی و طلب رضای الهی را از مهم‌ترین ویژگی‌های این دو شهید بزرگوار دانستند و افزودند: باید همه ما به عنوان مسوولان نظام همواره جهت‌گیری و روحیه انقلابی را حفظ کنیم و هدف نیز کسب رضای الهی باشد.
رهبر انقلاب اسلامی با قدردانی از گزارش رئیس‌جمهور از عملکرد یک‌ساله دولت یازدهم گفتند: گزارش عملکرد دولت باید به افکار عمومی ارائه شود تا مردم ضمن اطلاع از اقدامات انجام گرفته، از کارها و برنامه‌های آینده نیز مطلع شوند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای خاطرنشان کردند: ارائه گزارش عملکرد، موجب امیدواری مردم به آینده خواهد شد. البته باید دقت شود که در این گزارش‌ها، آمارها دقیق و به دور از اغراق باشند.
ایشان با تاکید بر اینکه یکی از برکات تغییر دولت‌ها و روی کار آمدن دولت‌ها با شعارهای جدید، ایجاد امید در مردم است، افزودند: باید این امید را در مردم حفظ و تقویت کرد که یکی از راه‌های تقویت آن، اطلاع افکار عمومی از کارهای انجام گرفته است.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: البته امید مردم فقط با ارائه گزارش، تقویت نخواهد شد بلکه مردم به دنبال عمل و نتیجه عملی صحبت‌ها هستند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در ادامه چند توصیه مهم به دولت داشتند که «کار و فعالیت و خدمت مستمر به مردم» و «پرهیز از حاشیه‌سازی‌ها» اولین توصیه به دولتمردان بود.
حفظ انسجام درونی و شنیده شدن یک صدا از دولت، دومین توصیه رهبر انقلاب اسلامی بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: باید مراقبت شود تا در سخنان مسوولان دولتی تعارض وجود نداشته باشد و فلسفه تعیین سخنگو هم این است که از دولت صدای واحد در مسائل مختلف شنیده شود.
رهبر انقلاب اسلامی در توصیه سوم خود، دولتمردان را به پرهیز از دو‌قطبی کردن جامعه با شعارها و دعواهای سیاسی سفارش کردند و گفتند: جناح‌بندی‌های سیاسی اشکالی ندارد اما نباید جامعه را به دو قطب تبدیل کرد زیرا این کار موجب دلزدگی و خستگی مردم و شکننده شدن محیط جامعه می‌شود.
چهارمین توصیه حضرت آیت‌الله خامنه‌ای عبور دولت از جناح‌بندی‌ها در مسائل سیاسی بود که ایشان تاکید کردند: علایق اعضای دولت به برخی جناح‌های سیاسی اشکالی ندارد اما دولت و اعضای آن نباید اسیر جناح‌بندی‌ها شوند.
ایشان افزودند: در موضوع جناح‌بندی‌های سیاسی همواره تاکید بر رفاقت و اُنس با یکدیگر است اما در برخی موارد هم مساله متفاوت است و باید حتماً خطوط قرمز و خطوط فاصل رعایت شوند.
رهبر انقلاب اسلامی خاطرنشان کردند: مساله فتنه و فتنه‌گران، از مسائل مهم و از خطوط قرمز است که آقایان وزرا باید همان گونه که در جلسه رای اعتماد خود بر فاصله‌گذاری با آن تاکید کردند، همچنان بر آن پایبند باشند.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای توصیه پنجم خود را به رعایت سعه صدر و آرامش در قبال انتقادهای منصفانه اختصاص دادند و گفتند: آقای رئیس‌جمهور از برخی انتقادها ناراحت‌اند که البته در برخی موارد هم واقعاً حق با ایشان است و برخی انتقادها، تند و گاهی غیرمنصفانه هستند.
ایشان افزودند: لزومی ندارد که انسان بخواهد به هر مطلب یا انتقادی، پاسخ دهد زیرا در برخی موارد سکوت بهتر است ضمن آنکه هر حرفی هم که بر ضد ما زده شود این گونه نیست که حتماً در ذهن افراد جامعه تاثیر بگذارد و مورد قبول قرار گیرد.
رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: انتقاد باید باشد اما انتقاد باید با لحن خوب و منصفانه باشد و هدف از آن نیز بی‌آبرویی و سبک کردن طرف مقابل نباشد که این روش قطعاًَ غلط است.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای افزودند: پاسخ به انتقادها هم باید منطقی و با خونسردی داده شود.
ایشان با تاکید بر اینکه انتقادهای منصفانه دشمنی نیست بلکه کمک به دولت است، گفتند: یکی از مسائل بسیار مهم کنونی، آرامش روانی موجود در جامعه است که باید حفظ شود.
رعایت انصاف در انتقاد از اقدامات و سیاست‌های دولت‌های گذشته، توصیه ششم رهبر انقلاب اسلامی به اعضای دولت بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای تاکید کردند: همواره دولت‌ها نسبت به دوره‌های گذشته خود منتقد بوده‌اند که ایرادی هم ندارد اما این انتقاد نباید حالت اغراق‌آمیز و تخریب پیدا کند زیرا در روحیه مردم تاثیر بد می‌گذارد و آنان را نسبت به آینده نیز نامطمئن می‌کند.
ایشان با اشاره به برخی اظهارنظرهای مبالغه‌آمیز و غیرمنصفانه درخصوص دولت‌های گذشته افزودند: اگر در این اظهار نظرها بی‌انصافی شود، قطعاً در آینده نیز نسبت به عملکرد ما هم بی‌انصافی خواهد شد. اگر برخی سیاست‌ها یا عملکردهای دوره گذشته را قبول نداریم، بهترین شیوه، اصلاح آن در عمل است و این روش، بهتر از اظهار نظر است.
موضع‌گیری صریح و قاطع در قبال مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، هفتمین توصیه رهبر انقلاب اسلامی به دولت بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای موضع‌گیری‌های دولت در یک سال گذشته را خوب ارزیابی کردند و گفتند: موضع‌گیری صریح و قاطع در مسائلی همچون فلسطین، رژیم صهیونیستی، غزه، سوریه، عراق، تکفیری‌ها و دخالت‌های آمریکا، به نفع نظام جمهوری اسلامی است و منافاتی هم با زبان دیپلماسی و مذاکره ندارد.
ایشان تاکید کردند: موضع‌گیری صریح و شفاف درخصوص این مسائل شاکله کلی نظام اسلامی و عقبه راهبردی نظام در میان ملت‌ها را حفظ خواهد کرد.
توصیه هشتم رهبر انقلاب اسلامی تاکید بر ادامه پرشتاب رشد علمی کشور و حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و نقش تعیین‌کننده تحقیقات کاربردی و تحقیقات بنیانی بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای طرح نظام سلامت را یکی از اقدامات بسیار خوب دولت یازدهم برشمردند و در توصیه نهم خود گفتند: باید این طرح پشتیبانی شود و ادامه یابد، ضمن آنکه مراقبت شود برخی تصمیم‌ها، این طرح را به ضد خود تبدیل نکند.
توصیه‌های بعدی رهبر انقلاب اسلامی به دولت، عمدتاً توصیه‌های اقتصادی بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای در توصیه دهم خود با اشاره به لزوم تکیه بر توان و ظرفیت‌های داخلی و حمایت از تولید افزودند: کلید رونق اقتصادی که مورد تاکید رئیس‌جمهور محترم نیز است، مساله تولید است. باید با استفاده از ظرفیت‌های فراوان داخلی، تولید را به حرکت درآورد تا رونق اقتصادی و افزایش صادرات غیرنفتی محقق شود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اجرای سیاست‌های اقتصاد مقاومتی را برای بالفعل کردن ظرفیت‌های داخلی و به حرکت درآوردن تولید، بسیار مهم دانستند و خاطرنشان کردند: دولت باید بسته سیاست‌های اقتصادی خود را با سیاست‌های اقتصاد مقاومتی تطبیق دهد و مواردی را که غیرمنطبق با این سیاست‌هاست، حذف کند.
ایشان، تثبیت قیمت ارز و کنترل تورم را از اقدامات با‌ارزش دولت در یک سال گذشته برشمردند و افزودند: نباید به این اقدامات بسنده کرد زیرا این موارد، قدم‌های اول هستند.
رهبر انقلاب اسلامی یکی از مشکلات جدی کنونی کشور را بنگاهداری بانک‌ها دانستند و تاکید کردند: دولت باید این موضوع را به طور جدی پیگیری و حل کند زیرا بانک‌ها باید در خدمت تولید باشند و اگر در خدمت تولید قرار گیرند بسیاری از مشکلات حل خواهد شد.
توجه ویژه به بخش کشاورزی و صنایع تبدیلی در روستاها توصیه یازدهم حضرت آیت‌الله خامنه‌ای به دولت بود.
ایشان تاکید کردند: صنایع بخش کشاورزی، یکی از بخش‌های راهبردی است که در همه کشورها به آن کمک ویژه می‌شود و دولت باید به بخش کشاورزی مساعدت ویژه‌ای داشته باشد.
رهبر انقلاب اسلامی همچنین خاطرنشان کردند: راه توسعه روستاها، ایجاد صنایع تبدیلی در روستاهاست.
لزومی ندارد که انسان بخواهد به هر مطلب یا انتقادی، پاسخ دهد زیرا در برخی موارد سکوت بهتر است ضمن آنکه هر حرفی هم که بر ضد ما زده شود این گونه نیست که حتماً در ذهن افراد جامعه تاثیر بگذارد و مورد قبول قرار گیرد.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای، اهمیت ویژه بخش معدن و ارزش افزوده و اشتغال‌زایی این بخش را به عنوان توصیه دوازدهم بیان کردند و سپس با اشاره به ضررها و زیان‌های واردات بی‌رویه و تاثیر منفی آن بر تولید داخلی، توصیه سیزدهم خود را به این موضوع اختصاص دادند.
رهبر انقلاب اسلامی با تاکید بر اینکه موضوع واردات، فقط از طریق تعرفه حل نخواهد شد، افزودند: دولت باید درخصوص واردات کالاهای غیر‌ضروری و تجملی سختگیری بیشتری انجام دهد و اِعمال قدرت کند.
چهاردهمین توصیه رهبر انقلاب اسلامی درخصوص آب کشاورزی بود که حضرت آیت‌الله خامنه‌ای ضمن تایید سیاست‌های وزارت نیرو درخصوص آب، گفتند: یکی از راه‌حل‌های جدی برای مشکل آب در کشور، صرفه‌جویی در آب کشاورزی از طریق استفاده از شیوه‌های نوین آبیاری به ویژه آبیاری تحت فشار است.
توجه جدی برای تکمیل مسکن مهر، پانزدهمین و آخرین توصیه رهبر انقلاب اسلامی به دولت بود.
حضرت آیت‌الله خامنه‌ای گفتند: اگر احتمالاً با اصل طرح مسکن مهر و یا نحوه تزریق اعتبارهای بانکی به آن مخالفتی وجود دارد، اما این را هم بدانیم که اکنون چند میلیون نفر چشم‌انتظار تکمیل مسکن مهر هستند و باید این کار به طور جدی پیگیری شود و به اتمام برسد.
رهبر انقلاب اسلامی در پایان سخنان خود، خطاب به اعضای دولت یازدهم گفتند: به خدا تکیه و به او توکل کنید. اگر به کمک خداوند امیدوار باشید، قطعاً پروردگار هم به شما کمک خواهد کرد و این را هم بدانید که موفقیت شما، موفقیت و سرافرازی نظام اسلامی است.
پیش از سخنان رهبر معظم انقلاب، حجت‌الاسلام و‌المسلمین روحانی رئیس‌جمهور، گزارشی از عملکرد یک‌ساله دولت بیان کرد.
آقای روحانی با اشاره به تحقق حماسه سیاسی در انتخابات ریاست‌جمهوری یازدهم گفت: تمام تلاش دولت حرکت به سمت ثبات و آرامش در جامعه و امیدوار کردن مردم به آینده رشد و توسعه کشور بوده است و امروز دولت، مهم‌ترین دستاورد خود را ایجاد همین آرامش و طمانینه می‌داند.
رئیس‌جمهور سپس به بیان آمارهایی از تغییرات در برخی شاخص‌های اقتصادی پرداخت و خاطرنشان کرد: برنامه دولت در ابتدای کار بر مهار رشد نرخ سریع تورم متمرکز بود و بر اساس وعده داده شده به مردم، تورم در پایان سال 92 به کمتر از 35 درصد کاهش یافت که این رقم در پایان سال جاری به کمتر از 20 درصد خواهد رسید، همچنین امیدواریم در پایان سال 95، برای اولین بار نرخ تورم در کشور تک‌رقمی شود.
آقای روحانی گفت: در کنار مشکل تورم، رکود بی‌سابقه در دو سال پیاپی 91 و 92، یکی دیگر از مشکلات دولت در آغاز کار بود و دولت برای خروج از رکود پس از ماه‌ها برنامه‌ریزی، بسته سیاستی مناسبی را تهیه کرد.
رئیس‌جمهور رشد تولید در بخش‌های «نفت و گاز، کشاورزی، صنایع و معادن» و افزایش ورود گردشگر خارجی به کشور را از جمله نشانه‌های آغاز رونق و رشد مثبت اقتصادی برشمرد و افزود: البته برای خروج از رکود، سیاست‌های اقتصاد مقاومتی که مبتنی بر اتکا به تولید داخل و افزایش صادرات غیر‌نفتی است، مورد توجه جدی دولت قرار دارد.
وی مساله اشتغال و حل مشکل بیکاری را دغدغه دیگر دولت خواند و خاطرنشان کرد: دولت باید برای حل این مشکل اقداماتی فوری در بستر افزایش رونق اقتصادی و سرمایه‌گذاری انجام دهد.
آقای روحانی در بخش دیگری از گزارش خود به اقدامات دولت در بخش آب و مشکلات جدی در تامین آب کشاورزی، صنعتی و حتی آب شرب اشاره کرد و با تشکر از حمایت و کمک رهبر معظم انقلاب در اجرای این طرح‌های مهم و زیربنایی گفت: 10 میلیارد دلار در این بخش سرمایه‌گذاری و 12 میلیارد متر‌مکعب آب در ظرف چهار سال آینده مهار خواهد شد.
رئیس‌جمهور با اشاره به نگرانی‌های موجود در تامین برق نیز، راه حل این مشکل را تشویق سرمایه‌داران و کارآفرینان برای سرمایه‌گذاری در این بخش عنوان کرد.
گزارش آقای روحانی با بیان اقدامات انجام شده در افزایش ظرفیت تولید نفت و گاز به 3 میلیون و 700 هزار بشکه ادامه یافت. رئیس‌جمهور همچنین گفت: تلاش می‌کنیم تا ابتدای زمستان سال جاری، 100 میلیون متر‌مکعب به تولید روزانه گاز و در سال آینده نیز 100 میلیون متر‌مکعب دیگر به تولید روزانه افزوده شود.
وی با اشاره به مشکلات زیست‌محیطی در مناطقی نظیر دریاچه ارومیه، دریاچه هامون، جنگل‌های بلوط و همچنین معضل ورود ریزگردها به کشور افزود: این مسائل هنوز به طور کامل رفع نشده اما دولت مصمم به پیگیری و رفع نگرانی‌هاست.
آقای روحانی سپس به کسری بودجه 14 هزار میلیارد تومانی ناشی از پرداخت یارانه نقدی تا قبل از اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانه‌ها اشاره کرد و افزود: با اجرای مرحله دوم قانون هدفمندی در یک شیب ملایم، این کسری جبران و بخشی از منابع حاصله نیز صرف اجرای طرح تحول سلامت شد.
رئیس‌جمهور، کنترل و تثبیت قیمت دارو و کاهش قیمت داروهای خارجی و لوازم پزشکی و همچنین کاهش سهم مردم از هزینه درمان در بیمارستان‌ها از 35 درصد به کمتر از 10 درصد و اعزام متخصصان به مناطق محروم را از دستاوردهای مهم دولت در بخش سلامت برشمرد و گفت: اجرای بیمه همگانی سلامت نیز از جمله موفقیت‌های دولت در این بخش است.
وی برنامه دولت در زمینه تامین امنیت غذایی، طرح‌های مربوط به سواحل مکران و انجام هفت سفر استانی با دادن تعهدات قابل اجرا به مردم را از دیگر اقدامات دولت در یک سال گذشته خواند و افزود: در بخش سیاسی، اجتماعی و فرهنگی آرامش، همدلی، وحدت و انسجام ملی افزایش یافته است.
رئیس‌جمهور سپس به تشریح رویکرد سیاست خارجی دولت پرداخت.
آقای روحانی افزود: دولت در حمایت از مردم عراق، سوریه، لبنان و به خصوص مردم فلسطین، همه توان سیاسی و اقتصادی و اجتماعی خود را به کار گرفته است.
وی اظهار امیدواری کرد آینده منطقه شاهد پیروزی ملت‌های منطقه علیه تروریسم و رژیم جنایتکار صهیونیستی و بازگشت آرامش باشد.
رئیس‌جمهور همچنین از کوتاه شدن دیوار «ایران‌هراسی» در افکار عمومی دنیا خبر داد و در خصوص تحریم‌های ظالمانه علیه کشور نیز گفت: قدم‌هایی در زمینه کاهش و رفع تحریم‌ها برداشته شده و قدم‌های بسیار زیادی نیز پیش روی دولت است.
آقای روحانی در خصوص راهبرد مذاکراتی دولت نیز گفت: طرف ایرانی، منطق و شفافیت و صلح‌خواهی خود را نشان داده و مذاکرات را به گونه‌ای ادامه خواهیم داد که اگر زیاده‌خواهی برخی قدرت‌ها مانع از موفقیت مذاکرات شد، افکار عمومی دنیا مسوولیت آن را متوجه همان زیاده‌خواهان کند.
رئیس‌جمهور سپس با مقایسه وضعیت سه دوره هشت‌ساله شروع به کار دولت‌ها تا قبل از دولت یازدهم از لحاظ شاخص تورم و رشد اقتصادی، محور پایانی سخنان خود را به ضرورت کمک و حمایت همه دستگاه‌ها به دولت برای عبور از این شرایط سخت اختصاص داد و گفت: دولت همواره توفیقات خود را مرهون لطف خداوند، توجهات حضرت ولی‌عصر (عج)، هدایت‌ها و کمک‌های رهبر معظم انقلاب و حمایت مردم می‌داند.

دیدگاه تان را بنویسید